Két ezüst úszásban: Hosszú és Milák második lett

2017. július 29. szombat 18:52

Két ezüst úszásban: Hosszú és Milák második lett

Hosszú Katinka (képünkön) és Milák Kristóf is ezüstérmet nyert szombaton.

Hosszú Katinka második lett 200 méter háton szombaton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A szám olimpiai ezüstérmese fantasztikus országos csúccsal, 2:05.85 perces idővel csapott a célba, a tavalyi, riói olimpián felállított 2:06.03-as idejét javította most meg.

Hosszú az 1-es pályán vágott neki a négy hossznak, tökéletesen kapta el rajtot, az első fordulónál második volt, azonban olyan jól rúgta el magát a faltól, hogy pillanatok alatt az élre állt. Főként ennek a fegyverének köszönhetően az utolsó hosszt is elsőként kezdte meg, a címvédő ausztrál Emily Seebohm azonban az utolsó métereken megelőzte őt.

Milák Kristóf is ezüstérmet nyert 100 méter pillangón szombaton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A mindössze 17 éves Milák az előfutam és az elődöntő után harmadszor is junior világcsúcsot úszott, 50.62 másodperces idejével pedig tovább javította országos rekordját. A számot az amerikai Caeleb Remel Dressel nyerte, Cseh László ötödik lett.

Milák a magyar csapat hatodik érmét szerezte a hazai rendezésű világbajnokságon. Hosszú Katinka 200 méter vegyesen megvédte címét, 200 méter pillangón harmadik, 200 méter háton pedig második lett, mellette Cseh László szerzett egy ezüstöt 200 méter pillangón, a 4x100 méteres férfi gyorsváltó pedig harmadikként végzett.

MTI