Kétnapos médiakonferencia kezdődik ma Balatonalmádiban

2013. november 21. csütörtök 08:37

Kétnapos médiakonferencia kezdődik ma Balatonalmádiban

A magyar média "fenegyerekeivel" és "sztárcsinálóival", a közmédia és a kereskedelmi csatornák vezetőivel, hírigazgatóival, valamint számos nyomtatott és online sajtóorgánum főszerkesztőjével is találkozhatnak az érdeklődők mától Balatonalmádiban, a kétnapos Média Korrektúra Konferencián.

A rendezvényt Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke nyitja meg, majd Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója bevezetőjével felvonulnak majd a "sztárcsinálók": Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője, Ómolnár Miklós, a Story és a Best magazin főszerkesztője és Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója.

Össze lehet-e rakni a hírekből a mai magyar valóságot? Vagy még most is létezik egy elhallgatott Magyarország? - erről vitáznak a közmédia és a kereskedelmi csatornák hírigazgatói, vezetői az NMHH által támogatott eseményén.

A te anyád! című szekcióbeszélgetésen Koltay András, a Médiatanács tagjának előadása után Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője, Spirk József, az Index munkatársa és Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője beszélget arról, hogy a gyűlöletbeszéd és az útszéli hang mindennapi jelensége lett a hazai sajtónak.

Bemutatkozik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) új vezetője, Szabó László Zsolt megbízott vezérigazgató, aki előadását követően a műsorszolgáltatók vezérigazgatóival beszélget.

A digitális világról mond véleményt az NMHH képviselője és Marchart Pál, a Vodafone vezérigazgató-helyettese. A konferencián látható lesz a svéd közszolgálati televízió Magyarországról szóló elhíresült filmje is.

A pódiumbeszélgetéseket Barabás Éva (RTL Klub) és Csermely Péter (Magyar Nemzet, Hír TV) vezeti, a felszólalások között pedig Kovács András Péter szórakoztatja a jelenlévőket stand-up kabaréval.

Képünkön: Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke (1. sor b2) és Belénessy Csaba, Korrektúra Kft. szakmai vezetője (1. sor b1), Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója (2. sor b1), Rákay Philip, a Magyar Televízió (MTV) Zrt. vezérigazgató-helyettese (2. sor b2), Vitézy László filmrendező (2. sor b3), Medveczky Balázs, az MTV Zrt. vezérigazgatója (2. sor b4) és Gazsó L. Ferenc, a Magyar Távirati Iroda (MTI) Zrt. vezérigazgatója (3. sor, b) a Korrektúra 2013 Média Konferencia megnyitóján 

MTI - Fotó: Szigetváry Zsolt