Fegyvert rántott a benzinkúton a nemzetbiztonsági szolgálat embere

2013. augusztus 29. csütörtök 12:00

A Budapesti Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat egyik dolgozója ellen - tájékoztatta az ügyészség csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a szakszolgálat hivatásos állományába tartozó tagja szerdán 20 óra körül Budapesten, egy XIII. kerületi benzinkútnál tankolt, majd fizetés nélkül akart távozni. A kútkezelő a gépkocsihoz lépett, hogy feltartóztassa, ekkor azonban a gyanúsított dulakodni kezdett vele, majd a jobb első ülésről magához vette engedéllyel tartott lőfegyverét és ráfogta a kútkezelőre, felszólítva, engedje el, különben lőni fog.

A kútkezelő a fenyegetés hatására hátralépett, majd megkerülve a gépkocsit, sikerült annak jobb első ajtaját kinyitnia és az ülésre letett lőfegyvert megszereznie, majd félredobnia. A gyanúsított ezt követően - az egyébként meghamisított egyedi azonosító jellel felszerelt gépkocsival - elmenekült a helyszínről.

Az elkövetőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi kapitányságának munkatársai még szerda este elfogták. A Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyészei csütörtök hajnalban fegyveresen elkövetett rablás bűntette, valamint egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyészség indítványozza előzetes letartóztatásának elrendelését - olvasható az ügyészség közleményében.

(mti)