Négyszeresére nőhet az első gyerek után járó támogatás

2013. június 25. kedd 14:29

Rugalmas gyed bevezetését javasolja a kormányfő családpolitikai tanácsadója. Révész Máriusz erről kedden az ATV Start című műsorában beszélt.

A fideszes képviselő azt mondta, társadalompolitikai cél, hogy több gyermek szülessen, ezért a népességpolitikai intézkedéscsomag részeként a több gyermeket vállalók esetében különböző kedvezmények bevezetését is javasolják. Két év járulékmentesség járna például azoknak a kismamáknak, akik gyedről mennek vissza dolgozni.

Révész Máriusz komoly problémának nevezte, hogy egyre későbbi életkorban szülik meg a nők első gyermeküket. Ez különösen igaz a felsőoktatási végzettségűekre - tette hozzá.

Javaslata szerint a gyed szempontjából az egyetemen töltött időt is munkaviszonynak tekintenék, valamint az egyetemet, főiskolát végzetteknél ezt az időszakot diplomás minimálbérrel vennék figyelembe. A gyermekes egyetemisták számára pedig kollégiumi és lakástámogatási kedvezményeket kellene adni - sorolta a kormányfő tanácsadója.

Egy másik elképzelés szerint az első gyermek születését 228 ezer forinttal támogatnák a mostani 64 ezer forint helyett. Szlovákiában ez az összeg nagyjából ezer euró - mondta Révész Máriusz, célnak nevezve, hogy minden 18 évnél idősebb, gyermeket szülő magyar állampolgár megkapja ezt az összeget.

A javaslatcsomag szerint a jelenleginek a másfél-kétszeresére nőne a szociálpolitikai támogatás, ismertebb nevén szocpol összege. Révész Máriusz tájékoztatása szerint így az a jelenlegi 800 ezer forint helyett 1,6 millió forintról indulna és - a gyermekek számától függően - elérhetné 5,6 millió forintot is.

 

22 hozzászólás

 
 • 22. CIGÁNYÉK - 2013. június 28. péntek 20:43
  fELTEHETŐEN MÉG TÖBB CIGÁNYGYEREK JÖN A NAPVILÁGRA TIZENÉVES LEÁNYANYÁKTÓL, MI - A TÁRSADALOM MEG MAJD ELTARTJA ÖKET..
  HISZ 8-10 GYEREKIG MEG SEM ÁLLNAK S PERSZE NEM IS DOLGOZNAK A GYEREGYÁRTÁSBA "BELEFÁRADT" "SZÜLÖK"
 • 21. Re19 Na, úgy látom, túl nagy volt a felháborodás, - 2013. június 28. péntek 17:51
  és a kormány visszavonta ezt az eszetlen intézkedést. De akkor mi lesz a már kiküldött csekkekkel?
 • 20. re19 - 2013. június 28. péntek 14:53
  Mondd meg az elvtársadnak, aki idekeverte a tankönyveket.
 • 19. re18 - 2013. június 28. péntek 13:43
  Ki beszél itt rezsiről??????? Arról van szó, hogy hónapokkal előbb kell kifizetni a tankönyvet!!!! Júliusban! Mikor még a gyerek nyári táborát fizeted!

Új hozzászólás